[...] Nexira, która posiada liczne badania kliniczne na skuteczność działania tej mieszanki. ViNitrox to unikalne i opatentowane synergiczne połączenie polifenoli pochodzących z jabłka i winogron, które zwiększają aktywację i produkcję tlenku azotu. Udowodniono, że ViNitrox pozwala pokonywać barierę zmęczenia znacznie szybciej przy jednoczesnym [...]
[...] Najszerszy obwód bioder (cm) określa się na wysokości krętarza większego kości udowej. Następnie określa się stosunek obwodów talii do bioder - WHR . Otyłość wisceralną (typ jabłka) rozpoznajemy gdy wskaźnik WHR jest równy lub wyższy od 0,8 u kobiet, a u mężczyzn - gdy WHR jest równy lub wyższy od 1,0. Wartości tego wskaźnika poniżej 0,8 kobiet, [...]
[...] białka jaj, ryby, odżywka białkowa WĘGLOWODANY : ryże różnego rodzaju, kasza, makaron 100% razowy bądź durum, płatki owsiane, ziemniaki OWOCE: jagody, maliny, borówki, jabłka, śliwki – jem tylko do południa i wliczam w ilość węgli Plan masowy: 1. B 30 g/ W 40 g 2. B 30 g/ W 40 g 3. B 30 g / W 40 g TRENING (po treningu 30 g carbo) 4. B 30 g [...]
[...] posiłków i traktowanie ich jako przegryzkę między „prawdziwymi" posiłkami. Do omleta na śniadanie masz jabłko a na przedtreningowy 40gram ryżu i mięso? Zjedz do omleta ¾ jabłka a na przedtreningowy 30 gram ryżu. Pozostałe ¼ jabłka zetrzyj do tych 10gram ryżu, posyp cynamonem i już jest „coś słodkiego" na przegryzkę godzinkę po śniadaniu. Bez [...]
szukałem w archiwum czegoś na temat indeksu glikemicznego i znalazłem, ale wszędzie było albo za mądre, albo nie do końca wyjaśnione. "węglowodany o wysokim IG podnoszą poziom insuliny i powodują tycie" ale dlaczego?? jeśli jednak już gdzieś to było (albo coś podobnego) to proszę o skasowanie "Które węglowodany służą do redukcji tkanki tłuszczowej [...]
[...] tłuszczowa. Obydwa te czynniki powodują przyspieszenie tempa metabolizmu. - Metabolizm w największym stopniu przyspieszają posiłki białkowe - pij dużo wody - jedz owoce np. jabłka, suszone morele, śliwki - jedz produkty zawierające błonnik - jedz częste ale za to mniejsze posiłki a przerwy między nimi to około 2-3godzin Nie ograniczaj [...]
[...] pirydoksamina). Najmniejsze ilości witaminy B6 (poniżej 0,05 mg w 100 g) zawierają płatki kukurydziane, mąka pszenna o najniższym wymiale tzw. typ 500, pieczywo pszenne oraz jabłka, wiśnie i porzeczki. W mleku i przetworach mlecznych znajduje się poniżej 0,10 mg tej witaminy w 100 g. FUNKCJE WITAMINY B6 W ORGANIZMIE · Uczestniczy w przemianie [...]
[...] na lewoskrętność, w odróżnieniu od prawoskrętnej glukozy czyli dekstrozy. Występuje w stanie wolnym obok D-glukozy w kwiatach, miodzie i w owocach (jest głównym cukrem w jabłkach oraz gruszkach). Natomiast w stanie związanym wchodzi w skład disacharydu cukrozy (sacharozy), trisacharydu - gencjanozy, tetrasacharydu - rafinozy i wielu [...]
[...] Źródła witaminy C Głównym źródłem witaminy C są kalafiory, kapusta - zwłaszcza kiszona, kiszone ogórki, nać pietruszki, chrzan, pomidory, jagody, owoce dzikiej róży, jabłka, w końcu cytrusy. Witamina D Inne nazwy: witamina D1 (kalcyferol), witamina D2 (ergokalcyferol), witamina D3 (cholekalcyferol) Witamina D obejmuje witaminę D1 [...]
[...] Źródła witaminy C: Głównym źródłem witaminy C są kalafiory, kapusta - zwłaszcza kiszona, kiszone ogórki, nać pietruszki, chrzan, pomidory, jagody, owoce dzikiej róży, jabłka, w końcu cytrusy. Witamina D (Inne nazwy: witamina D1 (kalcyferol), witamina D2 (ergokalcyferol), witamina D3 (cholekalcyferol): Witamina D obejmuje witaminę D1 [...]
[...] trucizn do krwi powodując zaburzenia równowagi, zmęczenie i inne typowe objawy zatrucia. Zwiększy się też łaknienie cukru, które można chwilowo załagodzić zjedzeniem np. jabłka. Z czasem objawy te powinny zmniejszyć się, lecz należy mieć się na baczności gdyż, jak pamiętamy, przy każdej kasie sklepowej stoi pułapka w postaci batoników, [...]
[...] Źródła witaminy C Głównym źródłem witaminy C są kalafiory, kapusta - zwłaszcza kiszona, kiszone ogórki, nać pietruszki, chrzan, pomidory, jagody, owoce dzikiej róży, jabłka, w końcu cytrusy. Witamina D Inne nazwy: witamina D1 (kalcyferol), witamina D2 (ergokalcyferol), witamina D3 (cholekalcyferol) Witamina D obejmuje witaminę D1 [...]
zacząłem dzisiaj robić kompleksy sztangowe zamiast aero (jestem na redukcji) i mam pytanie odnośnie posiłków przed i po tych ćwiczeniach. Jak powinny one wyglądać, białko+ węgle, białko i tłuszcze? Dodam że jestem na czymś ala low carb i w dnt węgle jem tylko rano w postaci owsianki i jabłka. Warto dorzucić przed bcaa?
Witam! Mam pytanie otoz jestem na redukcji i ostatnio na sniadanie jem oprocz 2 kanapek z chuda szynka i warzywami musli czy moglby ktos mi powiedziec czy takie musli moge jesc spokojnie bez obaw. MUSLI: - otreby owsiane ok. 60g - winogrona czarne ok.30g - suszone jablka ok. 20g - zurawina suszona ok.15g -maslanka 'milko' ok.80g Z gory dzieki za [...]
siemka, jak podejść do owoców będąc na redukcji? wliczć je do bilansu? o jakiej porze je jeść najlepeije? 2 jabłka czy ruszki nie zaszkodzą w ciągu dnia?? Jak się obchodzicie z owocami ?
Witam jestem na diecie redukcyjnej. Trenning mam ok 18 razem z cardio trwa do 19:30. Ostatnio polecono mi zeby przed trenningiem nie ladowac carbo tylko np. surówka z jabłka i marchewki + kurczak/ryba, po cardio 40g wpc z woda i dopiero po ok 30 min carbo w postaci banana lub ryzu czy to dobry pomysl o tej porze? Banan + twaróg byłby ok jako [...]